top of page

HOME > DE PRAKTIJK > OVER MIJ

OVER MIJ

yvonnequicken.png

Mijn naam is Yvonne Quicken. Ik ben ervaringsdeskundige, open van karakter en oordeel niet. Mijn kracht ligt in het “zien”, aanvoelen en begrijpen van het kind. Ik ben een snelle denker, vind niet snel iets gek en zorg voor een veilige plek waar het kind zichzelf kan zijn en weer kan leren leren, leren denken en niet te vergeten leren leven.

Tijdens mijn werk (meertalig) op een school voor hoogbegaafde kinderen en bij de opvoeding van mijn hoogbegaafde kinderen, gebruik ik vaak mijn gevoel. Aangezien ik graag bouwstenen wilde hebben om mijn gevoel kracht bij te zetten ben ik de ECHA (European Council for High Ability)-opleiding gaan doen. Mede dankzij die opgedane (wetenschappelijke) kennis, ben ik niet alleen de kinderen maar ook mezelf beter gaan begrijpen. 


De combinatie van de ECHA-opleiding, mijn praktijkervaring en mijn zesde zintuig, zorgt ervoor dat ik met heel veel plezier dit werk doe.

Hoogbegaafde kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling of niet meer in hun kracht staan doordat hun hoogbegaafdheid niet (h)erkent wordt, begeleid ik met als doel het kind weer lekker in zijn vel te laten zitten. Pas dan kan er ook (weer) uitkomen wat erin zit! 


Deze kinderen kunnen te kampen hebben met uitdagingen als onderpresteren, faalangst, gedragsproblemen en/of een negatief zelfbeeld. Mogelijke oorzaken zijn hoogsensitiviteit, beelddenken, dyslexie of het missen van uitdaging. Bij de begeleiding help ik kinderen met inzicht in o.a. de leervaardigheden, de executieve functies, het herkennen van de talenten, strategieën, het zelfbeeld, de mindset en het leren leven.

Als begeleider kan ik het niet alleen. De betrokkenheid van de omgeving is zeer belangrijk. Ik geef handvatten, advies, evt. materiaal aan de ouders en de betreffende leerkracht van school. Samen zorgen we ervoor dat de kinderen hun talenten en het anders denken gaan omarmen en het niet meer zien als een last.
 

bottom of page